✔️ Gratis verzending boven de €40 euro

✔️Discreet verpakt en anoniem bezorgd

✔️Voor 23:00 besteld, morgen bezorgd

erectieprobleem

5 handige tips om een erectieprobleem op te lossen

Een erectieprobleem, bijna elke man kan soms moeite hebben om een volledige erectie te krijgen. De erectie is niet stevig genoeg voor penetratie, of wordt slap halverwege de penetratie – en voor een orgasme. Over het algemeen gaat dit vanzelf over. Als de aandoening echter langer aanhoudt of vaker voorkomt, hebben we het over erectiestoornissen of impotentie. Erectiestoornissen kunnen worden veroorzaakt door zowel psychische als lichamelijke problemen. Erectiestoornissen kunnen behoorlijk vervelend zijn, en het kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen, je relatie en je seksleven.

Hoewel veel mannen in de loop van hun leven erectieproblemen ervaren, wordt dit niet vaak besproken. Als gevolg hiervan weten mannen vaak niet hoe ze deze problemen moeten oplossen. In dit artikel zullen we verschillende mogelijke oorzaken van erectieproblemen bespreken en enkele oplossingen schetsen om ze op te lossen.

Oorzaken van een erectieprobleem

Een erectieprobleem  kan zowel psychische als lichamelijke oorzaken hebben. Bij ongeveer een derde van de mannen met een erectieprobleem zijn psychische problemen de oorzaak. Hetzelfde aantal mannen heeft een lichamelijke oorzaak voor hun probleem. De rest heeft vaak met beide factoren te maken. Wanneer u ‘s nachts of’ s morgens een erectie kunt krijgen, maar niet tijdens geslachtsgemeenschap, zijn de problemen bijna altijd psychisch van aard. Het belangrijkste is om niet in de stress te schieten omdat het normaal is. Je kan dit vaker krijgen als je wat ouder gaat worden, meestal eind 30, begin 40 zal dit vaker voorkomen en is ‘puur natuur’ geen probleem dus om je meteen zorgen te maken.

Psychologische problemen

Laten we eerlijk zijn, de beste seks heb je al als je lekker in je vel zit. Je bent positief, voelt je goed en dat zal je ook uitstralen naar je bedpartner. Als eerste probleem kan het dus psychologisch zijn.

Depressie, stress en faalangst zijn voorbeelden van psychische problemen. Ook het coronavirus kan invloed hebben tijdens lockdowns omdat we ons minder happy voelen.  Stress kan bijvoorbeeld voorkomen op het werk of in relaties. Je geest is er gewoon niet echt bij, waardoor de opwinding die nodig is voor een goede erectie soms ontbreekt.

Iedereen kan het wel eens moeilijk vinden om een erectie te krijgen, bijvoorbeeld door vermoeidheid of een andere tijdelijke reden. Sommige mannen voelen zich hier erg schuldig over, omdat ze het gevoel hebben dat ze hun partner teleurstellen. Ze zijn misschien bang dat het opnieuw zal gebeuren en in het ergste geval ontwikkelen ze een faalangst. Ook kan het voorkomen dat een man zich minder aangetrokken voelt tot zijn partner, waardoor er onvoldoende seksuele stimulatie is om een erectie te krijgen.

erectieproblemen verhelpen

Ongezonde levenstijl

Een ongezonde levensstijl kan ook bijdragen aan een erectieprobleem. Slechte gewoonten zoals roken of overmatig alcohol- en drugsgebruik kunnen de bloedtoevoer naar de penis beïnvloeden, waardoor deze minder hard wordt en minder lang meegaat. Alcohol en drugs kunnen ook vermoeidheid veroorzaken, waardoor het voor een man onmogelijk is om een ​​stevige erectie te krijgen.

Hetzelfde geldt voor slechte voeding en onvoldoende beweging. Op de lange termijn kan dit leiden tot problemen zoals een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Langdurig hoog cholesterol en hoge bloeddruk kunnen dan bijdragen aan verstopping van de bloedvaten. Hierdoor wordt het voor de penis moeilijker om zich met bloed te vullen, wat nodig is voor een sterke erectie.

Chronische Ziekte

Een aantal chronische ziekten kunnen ook bijdragen aan een slechte bloedsomloop en dus aan erectieproblemen. Voorbeelden zijn hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, en problemen met de urinewegen of prostaat. Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 70% van de mannen met diabetes op enig moment in hun leven erectiestoornissen zal ervaren.

Medicijnen

Sommige medicijnen kunnen een aanzienlijke hormonale onbalans veroorzaken. Een verstoring van het mannelijke geslachtshormoon (testosteron) leidt vaak tot een laag libido en kan leiden tot erectiestoornissen. Bètablokkers, die de bloeddruk verlagen, en verschillende antidepressiva hebben ook bijwerkingen die een negatieve invloed hebben op het krijgen van een erectie.

Gespannen bekkenbodem

Erectiestoornissen kunnen ook veroorzaakt worden door een gespannen bekkenbodem. Wanneer er te veel spanning op de bekkenbodemspieren staat, kunnen mannen meer moeite hebben om een ​​goede erectie te krijgen.

Prostaat Operatie

Een prostaatoperatie kan ook een van de redenen zijn waarom u geen erectie kunt krijgen. De zenuwen aan beide kanten van de prostaat beïnvloeden of je de prostaat wel of niet kunt opstaan. Bij sommige prostaatoperaties worden de zenuwen zodanig aangetast dat het niet meer mogelijk is om een ​​goede erectie te krijgen.

erectieprobleem

OK, nu graag de oplossingen....

Tijdens het consult met de huisarts zullen er verschillende vragen worden gesteld wanneer het vermoeden bestaat dat de problemen voortkomen uit stress, relationele problemen of andere psychologische factoren. De huisarts kan deze gesprekken voeren, maar sommige mannen kunnen ook doorverwezen worden naar een seksuoloog. Als de arts of seksuoloog heeft vastgesteld welke psychologische factoren je erectieprobleem veroorzaken, krijg je vaak een aantal oefeningen mee om mee te oefenen en een aantal doelen waar je naartoe wilt werken.

Enkele voorbeelden van oefeningen:

– Beter leren communiceren over uw erectieprobleem met uw partner.
– Streeloefeningen om te leren welke seksuele prikkels jou opwinden.
– Oefeningen om beter te leren omgaan met onzekerheden.
Daarnaast kan cognitieve therapie worden ingezet om te proberen bepaalde angsten weg te nemen. Cognitieve therapie probeert bepaalde soorten negatieve gedachten kwijt te raken. Vaak zijn wij degenen die voortdurend bepaalde aannames en overtuigingen versterken. Bij cognitieve therapie onderzoeken de seksuoloog en de cliënt samen of deze negatieve gedachten waar zijn. Op deze manier wordt de cliënt vaak aangemoedigd om met zijn partner te praten en zullen ze ontdekken dat sommige van deze gedachten helemaal niet waar blijken te zijn. Deze gesprekken kunnen veel spanning en onzekerheid wegnemen.

Erectiepillen voor een snelle oplossing

De bekende erectiepil. Deze verbeteren de doorbloeding van de penis, waardoor het gemakkelijker wordt om een erectie te krijgen. Om met erectiemedicatie een erectie te krijgen, moet de man echter opgewonden kunnen raken.

Toch elimineren erectiemedicijnen de oorzaak van erectiestoornissen niet en kunnen ze ook negatieve bijwerkingen hebben. Mannen met hartproblemen wordt geadviseerd deze niet te gebruiken. Neem dus deze alleen als je helemaal gezond bent.

Penispomp

Een penispomp, ook wel vacuümpomp genoemd, is een cilinder die je over je penis schuift. Met behulp van een pomp creëert de cilinder een vacuüm. Hierdoor worden de bloedvaten in de schacht van de penis wijder zodat er meer bloed naar toe kan stromen, wat resulteert in een grotere en stevigere erectie. Door vervolgens een penisring om te doen, kan de erectie langer behouden blijven.

Een Cockring

Een cockring (of penisring) is een ring die om de schacht van de penis wordt geschoven, en soms ook om de ballen. Omdat de ring vrij strak zit, houdt hij het bloed vast in de corpora cavernosa. Dit zorgt voor een stevige erectie die langer aanhoudt. Net als erectiepillen kan een cockring een oplossing zijn voor erectieproblemen. Om vernauwing te voorkomen mag een cockring niet langer dan 30 minuten worden gedragen.

Bekkenbodem oefeningen zoals Yoga

Het trainen van de bekkenbodemspieren heeft veel voordelen. Deze zijn vooral merkbaar op de lange termijn. Het kan bijvoorbeeld incontinentie op latere leeftijd voorkomen.
Bekkenbodemtraining (ook bekend als Kegel-oefeningen naar Dr. Arnold Kegel die de oefeningen voor het eerst ontwikkelde) helpt ook als een man last heeft van erectieproblemen door een slechte bloedsomloop.

Wanneer je regelmatig de bekkenbodem traint, zullen je spieren geleidelijk aan meer bloed van het lichaam nodig hebben. De aderen die de bekkenbodem van bloed voorzien, lopen door de penis. Daarom kunnen bekkenbodemoefeningen – ook wel Kegel-oefeningen genoemd – de doorbloeding van de penis verbeteren. In veel gevallen kan dit erectieproblemen gedeeltelijk of volledig oplossen.

Hebben onze tips je geholpen of heb je na het lezen van het artikel nog vragen? Deel het met ons in een reactie!
JizzyToys.com – Keep on playing!

Deel op social media

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on telegram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X

Wij gebruiken cookies om jouw online ervaring te verbeteren. Door op onze site te blijven, gaat u akkoord met de opslag en het gebruik van onze cookies op uw apparaat.